HEDELMÄPUIDEN LEIKKUUTYÖT

Ammatitaidolla tehdyt hedelmäpuiden leikkut, esim. omenapuiden, kirsikkapuiden tai luumupuiden leikkuut. 

Omenapuut suositellaan leikkata talvella, keväällä tai loppukesästä. Parhaiten ehdimme kevättalvisin paikalle.

Omenapuut vaatii yleensä leikkuuta, koska ne tekee muuten helposti pitkä oksia ylöspäin tai sivulle. Oksien kantavuus voi kärsiä. Sisäänpäin kasvavat oksat, kuolleet ja toisiaan hankaavat oksat poistetaan  ja latvus leikataan ilmavammaksi. Ilmava latvus auttaa pienentämällä kasvitaudien riskiä, ja oksien vähentäminen auttaa puu keskittymään voimaansa tärkeimpiin oksiin ja auttaa puu panostamaan hyvinvointisiin omenoiden kehittämiseen. Nuoren omenapuun leikkaaminen on hyvin nopea mutta tärkeää jotta omenapuu kehittää hyvät oksakulmat joka kestää omenoiden painoa. Huonojen oksien poistaminen on puulle vähemmän rankkaa kun oksat on vielä pienet, kun puun oksat on jo isot ja paksut ne ei välttämättä pystyy enää poistaa vahingoittamatta puuta. Latvus katakaistaan ja pidetään puu pienenä jotta omenat voi poimia. 

Kirsikkapuut pitää leikata talvella tai juhannuksen jälkeen heinäkuun loppuun. Kirsikkapuiden suku vuotaa keväällä kevätmahlaa, siksi vältetään niiden leikkuu silloin. Kirsikat ei välttämättä tarvitse leikkaa, yleensä leikatan vaan vanhempia puita. Tasoitetaan puun painopiste ja leikataan latvus ilmavammaksi. Joskus lyhennetään puu jotta kirsikat voidaan poimia. 

Luumpuut ei tarvitse leikata, mutta jos puu tarvitsee voidaan poistaa kuolleet tai toisiaan hankaavat oksat. Luumupuut kuuluu kirsikkapuun sukuun ja leikkuuajat on samat. 

Kutsu meidän paikalle joko soittamalla, laittamalla viesti tai sähköpostia. Isomman työn kohdalla voidaan tehdä työstä ensin tarjous.

Katso hinnat täältä